НОВИНИ

Протести в няколко града с искания за смяна на политическия модел

За пореден път протести тази вечер имаше в различни градове на страната. Недоволните от управлението в Хасково излязоха на централния площад, за да изразят своята позиция и идеи. Протестиращите проведоха и шествие, което премина през един от големите булеварди в града.

bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 19.11.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Протестиращите в Благоевград носеха свещи, които символично запалиха пред офисите на няколко партии в града. Те се обявиха за промяна на политическия модел, оставка на правителството и разпускане на парламента. Шествието премина спокойно по централни булеварди.

Във Варна протестиращи блокираха кръстовището пред сградата на Общината, след което се отправиха на шествие по една от централните улици. Раздадени бяха листовки от името на Отворен обществен съвет на протестиращите. В тях, освен за оставка на правителството, се настоява за приемането на нова конституция и избор на Велико народно събрание.

Русенци се присъединиха към националния протест с искания за оставка на правителството. Протестращите обявиха, че искат важните решения, като повишаването на данъците и застраховките върху старите автомобили и използването на бюджетния остатък, да се вземат с референдум.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди домакинства в страната останаха без ток след първия сняг
Хиляди домакинства в страната останаха без ток след първия сняг
Протестно шествие блокира централни булеварди в София
Протестно шествие блокира централни булеварди в София