С протест пред общината във Варна и автошествие - жители на морската столица и днес заявиха, че са против високите цени на горивата. Те обаче настояват и за по-добър стандарт на живот.

Варна

Чуха се и искания за оставка на правителството. Протестиращите блокираха кръстовището пред общината, а по-късно и двете платна на Аспаруховия мост, като предизвикаха голямо задръстване.

Трети ден жители на Варна излязоха на протест срещу високите цени на горивата

Трети ден жители на Варна излязоха на протест срещу високите цени на горивата

Трети ден жители на Варна протестират срещу високите цени на горивата. Те обаче настояват и за по-висок стандарт на живот, чуха се и искания и за оста...

София

В София протестът, провокиран от цените на горивата, се сля с този на майките на деца с увреждания, който традиционно се провежда пред сградата на Министерския съвет. Недоволстващите се отправиха на шествие към централата на НФСБ, където майките поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Към момента ситуацията в София е спокойна и няма блокирани улици.

Протестът за горивата и този на майките на деца с увреждания се сляха в София

Протестът за горивата и този на майките на деца с увреждания се сляха в София

Протести тази вечер имаше и в София. Първоначално две отделни групи - на майките на децата с увреждания и на недоволните от високите цени на горивата,...

Добрич

Протестите в Добрич продължават. И ако първите три бяха с искане за по-ниски цени на горивата и за по-доброто му качеството, то днес добруджанци вече искат по-добро качество на живот. Протестът започна мирно, с митинг в центъра на града. Планираното автошестиве обаче не се състоя, тъй като недоволните решиха да блокират пътя от Добрич за Варна. Част от тях спряха колите и така в рамките на час не беше пропуснат нито един автомобил. Викове "Оставка" и "Мафия" огласяха шосето. До сблъсъци не се стигна. Протестите продължават и утре.

Стара Загора

Старозагорци протестираха и тази вечер срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на държавата. С автопоход по улиците на Стара Загора протестиращите,поискаха оставката на Правителството. Според тях страната ни се намира в остра демографска криза, в извънредно положение, за преодоляването на което са необходими спешни и драстични мерки.

Протест тази вечер имаше и в Перник.

Протест за по-ниски цени на горивата при пътен възел "Даскалово"

Протест за по-ниски цени на горивата при пътен възел "Даскалово"

Затруднено е преминаването през пътния възел "Даскалово". Стотина коли са излезли на протестен автопоход и на бавен ход обикалят кръговото кръстовище,...