НОВИНИ

Протести в защита правата на жените и срещу Доналд Тръмп

Стотици хора излязоха по улиците в няколко европейски градове вчера. Демонстрацията бе в защита правата на жените и в знак на протест срещу американския президент Доналд Тръмп, дошъл на власт преди година.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:45, 22.01.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

В Лондон неколкостотин души се събраха срещу сградата на британското правителство на "Даунинг стрийт", за да изразят негодуванието си от сексуалните посегателства, насилието и дискриминацията, на които са обект жените.

активистка за защита правата на жените: Трябва да покажем, че исканията ни имат значение. 2018 година е знакова. Усещането е, че много хора желаят промяна и очакват обществото да се промени.

Протести имаше още в Берлин, Париж и Мадрид. Паралелно с исканията за равни права на жените и мъжете, демонстрантите отбелязаха една година от встъпването в длъжност на американския президент Доналд Тръмп.

- Въпросът не се отнася само за президента Тръмп, а за пропастта между половете по отношение на заплащането, насилието над жените, културните проявления на неравенство. Хората си казват "Време е!". Време е да се спре това неравноправие.

В някои американски градове също имаше шествия под надслов "Поход на жените".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Битката за името на Македония – ще има ли изход от спора с Гърция?
Битката за името на Македония – ще има ли изход от спора с Гърция?
​Грипна епидемия е обявена от днес в Благоевград
​Грипна епидемия е обявена от днес в Благоевград