НОВИНИ

Протести във Франция срещу реформите на Макрон

Многохиляден протест се състоя в Париж. Мобилизацията е срещу либералната политика на френския президент Еманюел Макрон. 8 хиляди души според полицията, 40 хиляди - според синдикатите. Хиляди хора излязоха на протестни демонстрации в Париж, но броят им бе по-малък от първия национален ден на протести на 12 септември, в които се включиха повече от 200 хиляди души в цялата страна.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:22, 17.11.2017
Чете се за: 00:19 мин.
По света

Недоволството и сега е насочено срещу реформата на трудовото законодателство и пенсионната система. Вчера бе четвърти ден на мобилизация, зад която стои синдикатът Обща конфедерация на труда.

Филип Мартинез, генерален секретар на синдиката Обща конфедерация на труда: Нито един френски синдикат не казва, че тази реформа е добра. Няма причина заедно да не изразим нашето недоволство - в предприятията и на улицата.

По данни на организаторите, в протеста в Париж са участвали също гимназисти и университетски специалисти, които са несъгласни с проект за реформа на висшето образование, която ще бъде представена от правителството следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4-годишно дете дари косата си за онкоболни
4-годишно дете дари косата си за онкоболни
Изложба В изгнание разказва за живота на Симеон Сакскобургготски
Изложба "В изгнание" разказва за живота на Симеон Сакскобургготски