Продължават реакциите срещу предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман. Тази сутрин младежката организация на ВМРО поиска от Висшия съдебен съвет дисциплинарно производство срещу съдиите, постановили освобождаването, а от "Атака" организираха протест.

Вижте повече за недоволството в прякото включване на Иво Никодимов.

В протест пред Съдебната палата в София от "Атака" поискаха оставката на съдия Калин Калпакчиев. Според Волен Сидеров, съдията трябва да бъде и разследван зарадо освобождаването на Полфрийман.

Волен Сидеров, председател на "Атака": Съдия Калпакчиев го освободи 6 години предсрочно. Това е безпрецедентно позорно решение на един съдия и "Атака" настоява той да подаде оставка, второ да бъде разгледан неговият случай от съдебния инспекторат. Да бъдат приложени санкции спрямо този съдия, да загуби правото си да практикува като съдия и магистрат, и може би, да му бъде повдигнато обвинение по член 105-ти в услуга на друга държава.

По-рано от младежката организация на ВМРО внесоха във ВСС искане да бъде извършена проверка на съдебния състав, постановил предсрочното условно освобождаване на Джок Полфрийман.

Младежите имат съмнения в безпристрастността на състава и по тази причина искат да стане ясно дали това решение е повлияно от външни фактори.

По време на протеста днес Волен Сидеров обяви още, че се кандидатира за кмет на София от политическа партия "Атака".

Роман Василев с критика за освобождаването на Джок Полфрийман

Роман Василев с критика за освобождаването на Джок Полфрийман

Бившият заместник градски прокурор на София Роман Василев определи решението на съда за учудващо и немотивирано. Според Василев е необясним фактът, че...