НОВИНИ

Протестиращи блокираха центъра на София и затвориха главни пътища в страната

Със скандирания "мафия", протестиращи блокираха центъра на София. Точно в 14 ч оглушителни клаксони на автомобили се чуха в столичния център. Към протестиращите се присъединиха много граждани с мотоциклети, велосипедисти, както и шествие от пешеходци по жълтите павета. Булевардите „Дондуков” и „Цар Освободител” при т.нар. „Триъгълник на властта” са блокирани.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:14, 11.11.2018 (обновена)
11625
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
Протестиращи блокираха центъра на София и затвориха главни пътища в страната

Национален протест срещу високите цени на горивата, планираното поскъпване на „Гражданска отговорност” и раздутата държавна администрация се провежда днес в цялата страна. Недоволстващите блокираха движението по редица главни пътни артерии.

Стотици автомобили тръгнаха на автошествие по улиците на Стара Загора. Множеството се отправи към края на града в посока Казанлък, до където всъщност имаше разрешение за протест. След като организаторите прекратиха протеста, множеството се отправи към автомагистрала „Тракия”. В 14 ч участъткът при Стара Загора беше блокиран и в двете посоки от протестиращите.

Протестиращите от Благоевград и региона затвориха в 13.10 ч главен път Е-79 с жива верига. Блокадата е на изхода на града в посока Симитли, местността "Полигона". Органите на реда пренасочиха потока пътуващи по обходния път Благоевград – Долно Церово – Железница, но протестиращите затвориха и него. Хората развяват трибагреници и скандират, че повече няма да търпят. Блокада има на Е-79 и при Дупница. Тежкотоварните камиони се пренасочват през града.

Най-малко хиляда коли се включиха в протестното шествие в Пловдив , което промени първоначалния маршрут и със скорост 4-5 км в час буквално блокира централната част.

В Бургас протестът се насочи към подстъпа на автомагистрала „Тракия”. Стотици автомобили се движат с надпис „Протест” и включени клаксони. Голяма част от протестиращите подкрепиха и майките на деца с увреждания, които искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Шествието продължи до входа на автомагистрала „Тракия”. Изключително натоварен е трафикът.

Стотици шуменци се събраха пред зала „Арена“ в града срещу високите цени на горивата. Участниците в протеста блокираха улица „Марица“ и си направиха разходка по пешеходната пътека, възпрепятствайки преминаването на автомобилите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският филм Ирина спечели две отличия на кинофестивал в Германия
Българският филм "Ирина" спечели две отличия на кинофестивал в Германия
Конгресът на БСП ще е на 26 януари, промени в Устава няма да има
Конгресът на БСП ще е на 26 януари, промени в Устава няма да има