Блокада от протестиращи остави затворен цяла нощ пътя Сливен - Ямбол между селата Крушаре и Чокоба. Недоволните продължават да протестират срещу заповедта за унищожение на прасетата, отглеждани в личните дворове. Движението от Сливен към Ямбол и към автомагистрала "Тракия" се извършва по обходни маршрути. Протестът ще продължи до удовлетворяване на исканията на хората.

Голяма част от стопаните са решени да не допуснат ветеринарните власти в стопанствата си за принудителна евтаназия.

Валентина Василева: Блокадата остава и ние предупредихме, че искаме оставката на правителството. Защо я искаме, защото смятаме, че техните мерки са опасност за националната сигурност и здравето на хората. Защо са опасност, защото много добре знаем, че вирусът на африканска чума при свинете умира на температура над 57 градуса при топлинна обработка.
Желязко Христов: Цяла нощ сме тука. Ще останем до тогава, докато ни се обърне някакво внимание, от поне местната власт. Полицията се държа коректно с нас, всичко е точно на този етап. Малко сме поуморенички, но ще издържим... До когато можем, до край.
Протести срещу умъртвяване на прасета в Ямболско и Сливенско

Протести срещу умъртвяване на прасета в Ямболско и Сливенско

Протести срещу умъртвяване на домашни прасета се провеждат днес в областите Ямбол и Сливен.Съгласно заповедта на Централния епизоотичен щаб в 20 кило...