С викове „Оставка” наши сънародници от страната и чужбина излязоха на протест пред Народното събрание, предаде БГНЕС. Малко преди обявеното начало на протеста в 14 ч., насъбралото се множество опита да пробие кордона от полицаи, за да спре движението по бул. „Цар Освободител”, но безуспешно. Вследствие на това броят на униформените значително се увеличи.

© БГНЕС

Протестиращите се обявяват срещу правителството на ГЕРБ и „безогледното българоубийство“.

„Целта на протеста ни е да се съберем достатъчно много и тъй като сме в правото си на обсада на парламента да пробием, при втория си опит полицейския кордон и да достигнем вратите, и то с такъв устрем, че да излезем от другата страна. Ние няма да ги осъждаме, те сами се осъдиха с делата си. В сряда, в 14 ч. ще бъдем достатъчно много повече отсега, за да свършим каквото трябва”, заяви пред БГНЕС Спас Мантаров, който е организатор на протеста.

Той беше категоричен, че България трябва да продължи да живее и след него и му е безразлично дали ще бъде убит или ще се върне с победа.

От паметника на „Цар Освободител” протестиращите се придвижиха към Президентството и Министерския съвет, където отново се опитаха да пробият полицейския кордон, но безуспешно. След това шествието премина по бул. „Витоша” и се върна отново пред парламента. Утре се очаква да има нов протест, този път от 17:30 часа.