НОВИНИ

Протестиращи успяха да блокират за няколко часа "Петолъчката"

Протестиращи успяха да блокират за няколко часа "Петолъчката" край Сливен, магистрала "Хемус" на две места в Шуменско, международния път Е-79 между Враца и Мездра, подбалканския път край Сопот и Прохода на републиката. Полицията не позволи блокада на магистрала "Тракия" край Стара Загора и на прохода Петрохан.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
20:07, 25.11.2018
Чете се за: 01:19 мин.
У нас

За няколко часа протестиращи от Сливен и Ямбол блокираха пътен възел "Петолъчката". Затворени бяха пътя София - Бургас, подхода към магистрала "Тракия" и пътя към Шумен.

Доника Мангова: Искаме да свалим правителството, да направим първата крачка и след това ни чака много работа.
Желязко Иванов: Искаме по-добър живот и смяна на системата. Полупрезидентска република, да има взаимен контрол.

В ранния следобед протестиращите се оттеглиха от "Петолъчката". Блокадата на възловото кръстовище протече без напрежение.


Блокада на АМ "Хемус"

За два часа на обяд протестиращи от Шумен, Търговище и Разград блокираха на две места автомагистрала „Хемус" - до пътен възел „Белокопитово" и след това пътен възел „Каспичан". Образуваха се колони от автомобили. До сблъсъци между протестиращи и чакащи не се стигна, но напрежението ескалира.

Протестиращите искат по-добър живот и справедливост.


Блокада на подбалканския път

Жители от общините Карлово и Сопот блокираха за 3 часа подбалканския път София-Бургас. С жива верига те затвориха пътя пред спортната зала в Сопот, след което шествието продължи до паметника на Иван Вазов.

Христо Денев: Да се създаде ново Велико Народно събрание с нова Конституция, да се направи референдум, ако е необходимо за президентска република.

Последва блокада на републиканският път при с.Московец. Там се образуваха километрични опашки. Глоба за неизпълнение на полицейско разпореждане ще трябва да плати единият от организаторите на протеста.


Блокада на подхода към АМ "Тракия"

Граждани на Стара Загора блокираха в знак на протест срещу ниския стандарт на живот за около 30 минути подхода към автомагистрала "Тракия".

Засилено полицейско присъствие на позволи блокада на самата магистрала. Недоволните поискаха незабавна оставка на правителството. До ескалиране на напрежението не се стигна. Жители на Казанлък, Гурково и Сливен пък блокираха при силно присъствие на полицията за кратко Прохода на Републиката.Те поискаха по-високи доходи и по-ниски данъци. Категорични са, че протестите ще продължат.


Митинг-шествие се проведе тази вечер в Димитровград

То бе под надслов "Народът срещу системата". Димитровградчани бяха подкрепени от жители на Хасково, Свиленград и Кърджали. Протестиращите преминаха през пешеходни зони и централни булеварди в града. На изхода на Димитровград в посока Хасково имаше кордон от жандармерия и полиция.

Дияна Желева: Този политически модел, който е в България, е остарял много и в момента не върши работа
Петър Венков: Да спре това съсипване и разсипване на тази велика страна.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 души са пострадали от химическа атака в Алепо
Над 100 души са пострадали от химическа атака в Алепо
Маскиран и въоръжен мъж обра хранителен магазин в столицата
Маскиран и въоръжен мъж обра хранителен магазин в столицата