НОВИНИ

Протестиращи в Косово запалиха сградата на правителството

Пожар избухна в сградата на косовското правителство, след като протестиращи от опозицията са хвърлили петролни бомби в знак на протест срещу споразумението за нормализиране на отношенията със Сърбия, предаде Ройтерс.

протестиращи косово запалиха сградата правителството
bnt avatar logo
от БНТ
18:11, 09.01.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света

Пожарникари бързо са потушили пламъците, а полицията е отблъснала няколко хиляди демонстранти, събрали се, за да протестират срещу сключеното с посредничеството на ЕС споразумение със Сърбия, даващо повече права на етническите сърби в Косово. Полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, посочва Асошиейтед прес.



;

Няколко хиляди поддръжници на опозицията са се включили в днешния протест с искане за оставка на правителството с аргумента, че то е нарушило конституцията на страната, сключвайки споразуменията със Сърбия и Черна гора миналата година, отбелязва АП. През декември Конституционният съд на Косово реши, че част от споразумението между Косово и Сърбия не съответстват напълно на косовската конституция. Опозицията се противопоставя и на споразумението за демаркиране на границата с Черна гора, припомня АП. /ВБ/

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете се нуждае спешно от помощта ви
Дете се нуждае спешно от помощта ви
Китайският държавен домейн отне лидерското място на германския
Китайският държавен домейн отне лидерското място на германския