Протестите за промяна на политическата система и статуквото бяха подновени днес в Ямбол. Хората изразиха своето недоволство от качеството на живот. Общо 12 са исканията на протестиращите като част от тях са въвеждане на референдумите като форма на пряка демокрация за решаване на важни за общността въпроси и намаляване на ДДС върху храните, произведени в България.

Ямбол

Димана Жекова: Исканията като цяло си остават същите, но този път вмъкваме това, че ние сме в подкрепа и за Войводиново, събаряне на всички незаконни постройки, равна социална политика за всички граждани на тази държава.
Георги Петров: За бъдещото на децата, за всички, но нямаме подкрепа, както виждате. Продължаваме напред. - От кого очаквате подкрепа? - От гражданите, от другите градове, отвсякъде. Нямаме ли подкрепа нищо не става.
Пламен Петров: Както съм бил на всички протести, сега съм и на този и желаем да се промени положението в страната ни. Вдигане на доходите, премахване на партийната субсидия за партиите. Много са проблемите вече човек не може да ги изброи всичките, но са много и са наложителни за промяна.