Протестиращите срещу режима на сръбския президент Александър Вучич нахлуха в държавната телевизия РТС в Белград, предаде БГНЕС. Преди това те блокираха входа на медията. Част от демонстрантите успяха да пробият без проблеми полицейския кордон и нахлуха вътре. Веднага след това на мястото бяха изпратени спецчасти, които попречиха на протестиращите да се качат до горните етажи на сградата.

В момента всички входове на РТС са блокирани. Демонстрантите искат да се включат на живо в предаванията на телевизията, за да направят изявление за причината за продължаващите вече месеци протести из цялата страната.

Начело на групата, която влезе в РТС, е лидерът на "Двери" Бошко Обрадович. "Никой от служителите на РТС няма да пострада, защото повечето от тях мислят като нас....Влязохме в РТС за да върнем телевизията на народа и затова ще я освободим", заяви Обрадович.

Преди малко в сградата влезе още един от лидерите на обединената опозиция - Драган Джилас.

Както обикновено, и тази вечер протестиращите се събраха първо пред Философския факултет в центъра на Белград. Там пред множеството говори известният драматург Синиша Ковачевич. "Ако не кажем "Стига!", тук ще останат само старците...Коренът на всички злини се намира в сградата на улица Андричевич/където се намира президенството, бел.ред./", каза още Ковачевич и добави: Т"ой ни превърна в модерни роби!".

Граждански протести под мотото "Един от 5 милиона", които се провеждат от 30 ноември насам веднъж седмично, тази вечер освен в Белград имаше още и в Крагуевац, Ягодина, Пирот, Брус, Александровац, Смедерево.