Огромна тълпа от демонстранти в Хонконг обкръжи комплекса от правителствени сгради в района на Адмиралтейството. Демонстрантите са окупирали моста срещу сградите, подвикват срещу полицията, светят с лазери в сградата. Тя е оградена с двуметрови бариери. Засега полицията не предприема опити да разпръсне тълпата.

© БГНЕС

Мащабните протести в Хонконг започнаха през юни заради предложени поправки към закона за екстрадиция, които при одобрение им ще позволят на автономния град Хонконг да предава заподозрени лица на Китай, Тайван, Макао, с които в момента той няма споразумение за екстрадиция.

Протестиращите смятат, че поправката ще позволи на властите да водят борба с нейните критици и активисти.

В момента протестиращите претендират за изпълнението на пет искания: окончателно изтегляне на закона за екстрадиция, използването на термина "масови безредици" спрямо протестите, освобождаване на всички арестувани по-рано демонстранти, независимо разследване на действията на полицията по време на протестите, въвеждане на всеобщи избори.

Хиляди учители се включиха в антиправителствените протести в Хонконг

Хиляди учители се включиха в антиправителствените протести в Хонконг

Евросъюзът призова страните по кризата в Хонконг да започнат диалог за успокояване на обстановката. В декларация на ръководителя на Европейската димпл...