НОВИНИ

Протестиращите в квартал "Младост" започват да събират подписи за референдума

Жителите на столичния квартал "Младост" се събраха на протест пред районната администрация, за да дадат начало на кампанията за събирането на подписи за местен референдум. Припомняме ви - вчера протестиращите обявиха, че започват събирането на подписи за свикването на допитване срещу застрояването на зелени площи в района.

Сергей Тодоров
от Сергей Тодоров
20:30, 12.09.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

В референдума се предлагат два въпроса. Първият е дали гражданите подкрепят изменения в Общия и Подробния устройствен план, които да не позволят застрояване върху зелени площи, а авторият - трябва ли да има мораториум върху строителството, докато не се променят устройствените планове. Изискването за свикване на местен референдум е да има събрани 15 хиляди подписа, след като бъде учреден Инициативен комитет.

Кристиана Тодорова, член на Инициативен за свикване на референдум в "Младост"
"Много хора застават зад тази идея и сами ни карат да продължаваме борбата и точно заради децата си, заради самите нас, заради самите проблеми, които имаме в квартата, ние продължаваме напред."
Лъчезар Золев
"Няма площи, в които децата да играят. Това тук е единственият парк, всичко останало наоколо е бетон, сгради вече изникват постоянно, няма къде да се паркира. Нито можеш да излезеш сутрин за работа, нито да се прибереш."

Срокът за събирането на подписите е 3 месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дейвид Камерън се отказа и от депутатското си място
Дейвид Камерън се отказа и от депутатското си място
От нашия пратеник в Гърция: Обстановката на Тасос се нормализира
От нашия пратеник в Гърция: Обстановката на Тасос се нормализира