Протестите на майките с деца с увреждания и другите протести на хората с увреждания продължиха и днес. И преди и след срещите в институциите в София.

София Благоевград

© БТА
СОФИЯ

В столицата родители и близки на хора с увреждания излязоха на протестно шествие. Под надслов "Системата ни убива-всички", те извървяха пътя от Народното събрание до Министерския съвет и настояха за незабавни законови промени, които да гарантират достоен живот за децата им. Протестът подкрепиха и хора от други градове на страната, както и работници от Шуменския екарисаж.


Вера Иванова, майка на дете с увреждане: "Ние се борим за живота на децата ни. Ще протестираме докрай, докато се случат нещата и за всички хора с увреждания!"
Илияна Мелева, майка на дете с увреждания: "Искаме индивидуална оценка за децата ни и за всички хора с увреждания."
Валентина Милова, баба на дете с увреждания: "За хора като него и моят внук това означава да могат да излязат от дома си, да бъдат самостоятелни, за това им трябва лична помощ и асистент.
БЛАГОЕВГРАД

С палатков лагер и в Благоевград на протест излязоха хора с увреждания. Те искат да бъдат приети два нови закона - закон за хората с увреждания и закон, който да регламентира социалните услуги. Настояват и за повече финансова помощ. Те подкрепят протеста на майките на деца с увреждания, но не одобряват техните искания. Според тях Законът за личната помощ ще раздели хората с увреждания.