Протести срещу високите цени на горивата имаше отново в много градове в страната.

Русе Шумен Варна Смолян

ШУМЕН

В Шумен протестиращите образуваха дълги колони с автомобилите си на бензиностанциите в града и заредиха за жълти стотинки гориво, в знак на протест. Недоволството е не само срещу цените на горивата, но и срещу завишените данъци и влошаващите се условия на живот.

СМОЛЯН

И Смолян се присъедини към протестите. Част от протестиращите се събраха на входа на града и направиха автошествие, въпреки че нямаха разрешение за това. За малко беше затруднено движението в централната част на града.

РУСЕ

В Русе предимно млади хора и майки с деца се включиха в шествие, което блокира движението по три основни булеварда в центъра на града. Обедини ги недоволството им от повишаването на данъците, високите цените на горивата и най-вече мръсния въздух в Русе. Протестиращите изразиха и подкрепата си към майките на деца с увреждания.


Полина Светославова: Аз ще замина скоро. Някъде, където да не ми пука дали ще вържа месеца, дали ще си платя наема, дали ще мога да си изкарам книжката, да си платя колата, гражданската отговорност, колко ще ми е застраховката на стария автомобил.
Дилян Саманджиев: Нормален живот, нормални заплати, нормални цени - заслужаваме го.
ВАРНА

Пореден протест и в морската столица. Недоволните се събраха пред сградата на Общината и блокираха кръстовището за няколко минути. Протестиращите поискаха по-добър начин на живот и оставка на правителството.