НОВИНИ

​Протестите в Армения продължават

Хиляди хора се събраха снощи на площада на Републиката в Ереван. Демонстрантите настояват техният лидер - депутатът от опозицията Никол Пашиян, да бъде избран за премиер.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
07:05, 30.04.2018
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Утре официално ще бъде утвърдена победата на Кадифената революция, заяви лидерът на протестиращите Никол Пашиян. Очаква се на утрешното заседание на парламента да бъде избран новият премиер на Армения, след като миналата седмица бившият премиер Серж Саркисян подаде оставка под натиска масовите демонстрации.

Никол Пашиян, лидер на протестиращите в Армения: Стъпка по стъпка нашата политическа битка се превръща в тържество. Наша отговорност е празненството да не бъде белязано от инциденти. Това трябва да бъде победа на любов, толерантност и законност.

Никол Пашиян се надява да получи подкрепата на президента. Вчера той се е срещнал с държавния глава. Пашиян се надява да бъде подкрепен и от три партии в парламента, където мнозинство има партията на Серж Саркисян.

Съпартийците на оттеглилия се премиер обявиха, че няма да издигат кандидатура за овакантения пост. Така че засега лидерът на протестиращите е единствения кандидат за министър-председател на Армения.

49-годишният Пашиян е бивш журналист и от години - противник на Саркисян. През 2008-ма година е лежал за кратко в затвора, заради участие в демонстрация срещу Серж Саркисян, който тогава беше президент на Армения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Над 91% от хората в Благоевградско се ваксинират редовно
​Над 91% от хората в Благоевградско се ваксинират редовно
​Разкрито е мистериозното изчезване на дръвчето, което Макрон подари на Тръмп
​Разкрито е мистериозното изчезване на дръвчето, което Макрон подари на Тръмп