НОВИНИ

Делян Добрев: Сделката за ЧЕЗ ще мине най-щателна проверка от КЗК и КЕВР

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска в пленарната зала премиерът Бойко Борисов да даде отговори за сделката с ЧЕЗ. Също така тя поиска позиции и от президента Румен Радев и омбудсмана Мая Манолова. Нинова обясни, че става дума за националната сигурност. В отговор, Делян Добрев, който е и председател на енергийната комисия в парламента, заяви, че не трябва от енергетиката да се прави политика и сделката ще мине най-щателна проверка от КЗК и КЕВР.

bnt avatar logo
от БНТ
12:13, 23.02.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Корнелия Нинова - предс. на ПГ на БСП за България: Призоваваме всички институции и гражданското общество като един да застанем този път ,отново казвам, без оглед на политическите си пристрастия да кажем "Не си даваме държавата, г-н Борисов нито на Гинка от Пазарджик, нито на този, който стои зад нея. И вие г-н Борисов носите персонална отговорност за сключването на тази сделка.
Делян Добрев - предс. на енергийната комисия /ГЕРБ: Няма нужда да драматизираме, г-жо Нинова. Аз също изразих опасения, зададох въпроси. В крайна сметка обаче, в България си има институции. Няма нужда Вие да ги призовавате, за да си свършат те работата. Много добре знаете, че, въпреки че ЧЕЗ са избрали за единствен, с който да преговарят, българската група Интерком, тази сделка ще мине най-щателна проверка от КЗК и КЕВР.

Вицепремиерът Валери Симеонов също коментира сделката с ЧЕЗ и каза, че става дума за сделка между два търговски субекта и не вижда основание държавата да се намесва в това.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейските лидери трябва да постигнат съгласие за европейския бюджет
Европейските лидери трябва да постигнат съгласие за европейския бюджет
Жени Начева: ​Проверката в НЗОК ще приключи до понеделник
Жени Начева: ​Проверката в НЗОК ще приключи до понеделник