Увеличава се делът на българите, които смятат, че правителството ще завърши мандата си. Това показват резултатите от проучване на изследователски център "Тренд" по поръчка на "24 часа". Според данните, най-одобряваният партиен лидер у нас остава премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

Само за месец с 4% е нараснал броят на хората, които са убедени, че правителството ще изкара пълен мандат. 57 на сто от българите вярват, че кабинетът на Бойко Борисов няма да си тръгне предсрочно.

На противоположното мнение са 23% от запитаните. Според анализаторите, основната причина за това е победата на ГЕРБ на Европейските избори.

Бойко Борисов продължава да е най-одобряваният партиен лидер с 36% подкрепа. В първата петица по симпатии се нареждат още Красимир Каракачанов, Корнелия Нинова, Веселин Марешки и Татяна Дончева.

Инициативата на ГЕРБ за намаляване на държавната субсидия за партиите и коалициите от 11 на 1 лев за получен глас среща одобрението на 69% от всички български граждани. Против него са 14% от анкетираните. Въпреки внушителното мнозинство, което подкрепя намаляването на парите за партиите, 47% от интервюираните са на мнение, че с това решение политическите субекти ще станат по-зависими от бизнеса.