НОВИНИ

Израелският премиер Нетаняху с победа на предсрочните избори, сочат проучвания

Първото допитване до общественото мнение, след като беше обявено, че в Израел ще има предсрочни избори, обявени за 9 април, предрича поредна убедителна победа за премиера Бенямин Нетаняху, предаде АП.

bnt avatar logo
от БТА
16:02, 25.12.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
израелският премиер нетаняху победа предсрочните избори проучвания

Резултатите от допитването, публикувани днес във всекидневника "Маарив", показват, че управляващата партия "Лукуд" на премиера Нетаняху със сигурност ще има 30 места в 120-местния Кнесет и той ще разполага с мнозинство за десния си националистически блок. На второ място, според анкетата, с 13 места, е все още хипотетичната партия начело с бившия военен ръководител Бени Ганц, който предстои да обяви дали ще се яви на изборите. Левите и центристките партии остават далеч назад. Левоцентристката партия Йеш Атид ("Има бъдеще") начело с Яир Лапид вероятно ще получи 12 места, при 11 в сегашния състав на парламента, посочва Ройтерс.

;

Допитването е проведено сред 502 израелски евреи и араби и допустимата грешка е 4,3 процентни пункта. Нетаняху ще спечели с лекота изборите на 9 април, съобщи Ройтерс и допълва, че те ще му помогнат да устои на възможни обвинения в корупция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хашим Тачи призова Косово и Сърбия да последват примера на Преспанския договор
Хашим Тачи призова Косово и Сърбия да последват примера на Преспанския договор
Над 400 станаха жертвите на цунамито в Индонезия
Над 400 станаха жертвите на цунамито в Индонезия