НОВИНИ

Първи тренировъчен парад на военните хеликоптери​ за Гергьовден

Днес се проведе първата тренировка в София на самолетите и вертолетите, които ще участват в Гергьовденския парад. Поради тази причина до 6 май е забранено летенето на дронове над центъра столицата.На летище "Враждебна" е нашият репортер Николай Минков. Вижте как преминава подготовката за парада.

Николай Минков
от Николай Минков
11:59, 03.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В първата въздушна тренировка над столицата се включиха различни летателни средства. Освен учебно-транспортните самолети "Пилатус" и транспортният самолет "Спартан", в центъра на тази тренировка беше и вертолетът, който ще носи националния флаг, а именно - хеликоптерът МИ-17.

Формацията, която летя над София, беше в клин и бе предвождана от щурмовия хеликоптер МИ-24, предвождайки два "Кугър"-а, летящи на височина от 150 метра и на разстояние от едва 50 метра един от друг.

Близо 15 минути продължи полетът на машините над столицата. Те прелетяха над Цариградско шосе, над площадите Народно събрание и Батенберг, след което се завърнаха на летището.

Репетициите продължават и утре.

Каква беше задачата и целта на днешното учение - вижте във видеото разговора с командира на единия от "Кугър"-ите кап. Пламен Дончев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ постави началото на прекрояването на Европейската карта с глинени тухлички
БНТ постави началото на прекрояването на Европейската карта с глинени тухлички
Десетки загинаха при ​пясъчни и гръмотевични бури в Индия
Десетки загинаха при ​пясъчни и гръмотевични бури в Индия