НОВИНИ

Проведе се учение в Сарафово за откриване на взривни вещества

Реакция при терористична атака - това отиграваха днес на летище "Бургас". Увеличава се присъствието на полицейски служители на летището и в града заради очаквания ръст на туристи през летния сезон. Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:45, 07.06.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Днес на летището имаше засилено полицейско присъствие, а въоръжени гранични полицаи със специално следово куче наблюдаваха за реда в салона за заминаващи пътници.

Ренате Питцак - Дюселдорф: Не се притеснявам да пътувам. Виждам че мерките са засилени и нямам никакви страхове. Всичко е наред.

Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов заяви, че се търсят възможности за осигуряването на повече средства за командироване на служители на летищата в Бургас и Варна и допълни, че в момента се провеждат и процедури за закупуване на ново оборудване, което ще се използва за противодействие на тероризма.

Красимир Ципов - зам.-министър на МВР: Виждате какво се случи, имаме засилено полицейско присъствие. Колегите от Главна дирекция "Гранична полиция" и от Областната дирекция са изготвили необходимите планове, предприели са всички мерки, но тук е важно да се призоват гражданите да бъдат бдителни и да подават сигнали, когато видят нещо нередно.

На семинара служителите на летището в Бургас ще се обучават на адекватна реакция в случай на терористична атака, а командирът на Специализирания отряд за борба с тероризма показа какво трябва да се прави, когато се открият взривни устройства. Красимир Ципов подчерта, че подобни семинари ще се проведат на всички големи български летища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​За първи път в историята на ЕС: Брюксел реши да отделя милиарди за отбрана
​За първи път в историята на ЕС: Брюксел реши да отделя милиарди за отбрана
Изложба Лицето ни в НДК
Изложба "Лицето ни" в НДК