НОВИНИ

Проверка на пречиствателната станция в Равда

Специални групи от експерти на Министерствата на околната среда и на туризма започват постоянни проверки на чистотата на плажовете и морските води. Това казаха в Равда Нено Димов и Николина Ангелкова. Двамата министри инспектираха работата на пречиствателната станция, която обслужва най-големия курорт по Южното Черноморие - Слънчев Бряг.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:04, 02.06.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Пречиствателната станция в Равда поема отпадните води на Св. Влас, Несебър, Слънчев Бряг, Равда и Ахелой и е най-голямата и най-натоварената по Южното Черноморие. Екоминистърът се запозна с работата на съоръжението.

Нено Димов, министър на околната среда и водите: С моя заповед от 1 юни до 31 август ще има непрекъснато съвместни проверки на Районните инспекции Варна и Бургас и Басейнова дирекция "Черноморска", навсякъде където има потенциална възможност да бъде замърсено Черно море, за да можем да гарантираме един чист сезон и един добър сезон за туризма.

Министър Ангелкова потвърди готовността за общи екипи от проверяващи.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Ние взехме общо решение да създадем мобилни групи между двете министерства, включително и РЗИ, така че да се следи както чистотата на водата, така и да се правят проверки по отношение на включването на временните обекти по плажовете.

По-късно днес двамата министри ще направят проверка на готовността на пречиствателните станции в Созопол, Лозенец и Царево. Най-критично е положението в Синеморец, където изграждането на пречиствателна станция се бави заради това, че терените попадат на територията на Природен парк "Странджа", където строителството е под забрана и ще се наложи дълга и сложна процедура за отреждане на терен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все още гори заводът за отпадъци в Шишманци
Все още гори заводът за отпадъци в Шишманци
141 години от гибелта на поета революционер Христо Ботев
141 години от гибелта на поета революционер Христо Ботев