Съветът за електронни медии изслуша генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка със спирането на сигнала на програма "Хоризонт" за 5 часа в петък. Пред регулатора Костов обясни, че причината е била технически проблем с оптичен кабел. Той отново заяви, че не е имало налагана цензура върху журналиста Силвия Великова, която беше свалена,а след това възстановена на ефир и върната в ресора си. СЕМ тепърва ще излезе със становище по случая.

Още не са готови и резултатите от разпоредената в петък от главния прокурор проверка за спирането на сигнала на радиото, която трябваше да приключи в тридневен срок. Гешев съобщи, че в най-кратки срокове прокуратурата ще обяви резултатите по случая.

Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Аз предполагам, че най-рано днес, най-късно в петък. В този период ще ви бъде отговорено на всички въпроси, ще има официално изявление на прокуратурата. Днес наблюдаващият прокурор от ВКП ще анализира с колегите от ДАНС всички факти и обстоятелства, които са възложени да бъдат проверени. Ще бъде изяснена цялата ситуация, както и ще получите пълна информация за установеното до момента. - 00:05:42 - Както виждате прокуратурата е максимално открита до момента. Публикуваме факти и обстоятелства от досъдебни производства. Съзнаваме, че представлява обществен интерес този случай и ще бъде информирано обществото, чрез вас, за всички факти и обстоятелства, които са установени.
Проверяват в тридневен срок спирането на програма "Хоризонт"

Проверяват в тридневен срок спирането на програма "Хоризонт"

В тридневен срок ДАНС, СЕМ и Комисията за регулиране на съобщенията ще проверяват причините за безпрецедентното спиране на ефирното излъчване на прогр...