НОВИНИ

Проверката за спирането на излъчване на програма "Хоризонт" още не е приключила

Съветът за електронни медии изслуша генералния директор на БНР Светослав Костов във връзка със спирането на сигнала на програма "Хоризонт" за 5 часа в петък. Пред регулатора Костов обясни, че причината е била технически проблем с оптичен кабел. Той отново заяви, че не е имало налагана цензура върху журналиста Силвия Великова, която беше свалена,а след това възстановена на ефир и върната в ресора си. СЕМ тепърва ще излезе със становище по случая.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
13:13, 16.09.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Още не са готови и резултатите от разпоредената в петък от главния прокурор проверка за спирането на сигнала на радиото, която трябваше да приключи в тридневен срок. Гешев съобщи, че в най-кратки срокове прокуратурата ще обяви резултатите по случая.

Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Аз предполагам, че най-рано днес, най-късно в петък. В този период ще ви бъде отговорено на всички въпроси, ще има официално изявление на прокуратурата. Днес наблюдаващият прокурор от ВКП ще анализира с колегите от ДАНС всички факти и обстоятелства, които са възложени да бъдат проверени. Ще бъде изяснена цялата ситуация, както и ще получите пълна информация за установеното до момента. - 00:05:42 - Както виждате прокуратурата е максимално открита до момента. Публикуваме факти и обстоятелства от досъдебни производства. Съзнаваме, че представлява обществен интерес този случай и ще бъде информирано обществото, чрез вас, за всички факти и обстоятелства, които са установени.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йотова: Само грамотните и напредничавите хора ще изградят модерна България
Йотова: Само грамотните и напредничавите хора ще изградят модерна България
На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации
На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации