НОВИНИ

Проверки по морето за отчитане на обороти и издаване на касови бележки

Данъчни, полиция и митничари ще проверяват обекти по морето. Акцията започва днес и ще продължи до края на туристическия сезон.

bnt avatar logo
от БНТ
11:06, 01.07.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Ще се проверява дали се издават касови бележки, дали се отчитат обороти и дали предлаганите алкохолни напитки са с платен акциз. Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг ще бъдат подложени борси и тържища.

За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира, освен с глоба, и с незабавно запечатване на търговския обект.

Христо Узунов - говорител на НАП-Бургас: Под непрестанно, под непрекъснато 24-часово наблюдение вече са поставени и ще бъдат поставени търговски обекти, които традиционно формират високи обороти. Във фокуса ще бъдат и много изложби, концерти и изложения. Нашата цел на тази засилена контролна кампания по спазване на законодателството е оборотите да бъдат на светло и всеки да печели, но да плаща дължимите данъци. Тоест ние желаем спазване на правилата и ако това е така всъщност няма притеснения".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
150 лева глоба, ако разхождаш куче без паспорт в Пловдив
150 лева глоба, ако разхождаш куче без паспорт в Пловдив
КЕВР ще обяви окончателните цени на тока, парното и природния газ
КЕВР ще обяви окончателните цени на тока, парното и природния газ