НОВИНИ

Проверки в кухните на детските градини в пловдивския район "Южен"

Две жени от персонала на детска градина „Вяра" в пловдивския район „Южен" са уволнени, заради системни кражби на хранителни продукти от градината. Кражбите са установени след като директорката се усъмнила, че с храната на децата се злоупотребява. Случаят провокира проверки в кухните във всичките детски градини на територията на района.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
16:47, 09.03.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
проверки кухните детските градини пловдивския район южен

Директорката на детската градина установила кражбата след като видяла как служителите изхвърлят чували,пълни с килограми месо и риба, в кофата за смет. Усъмнила се, че по този начин от детската градина се изнасят храни годни за употреба . Направената ревизия показала, че има много продукти в излишък, съхранявани в шкафовете на кухненския персонал.

Борислав Инчев - кмет на район „Южен": Ако се водят 10 кг. месо, то освен 10 кг. месо има още 1 или 2 кг, които стоят налични. В хладилника, в който трябва да се съхранява киселото мляко в момента, в който нашите служители правят ревизията е трябвало да има 8 или 10 кофички кисело мляко. Те установяват над 50 и няколко. Това на нас ни дава основание да смятаме, че в определен период от време са били влагани по-малко продукти от тези, които е трябвало да бъдат вложени.

Директорката на детската градина отказа коментар с мотива, че по случая се води разследване. Двете жени, заловени да крадат, вече са освободени от работа. Предстои да има още уволнения на кухненски персонал.

Борислав Инчев - кмет на район „Южен": Недопустимо, особено, когато става въпрос за деца да бъдат извършвани такива действия, защото, ако се докаже тогава означава, че наистина децата и родителите са били ощетявани.

За да няма повече подобни случаи, поне три пъти в седмицата ще бъде правена изненадваща ревизия на избрана група продукти в пловдивските детски градини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на надзирателите в Пазарджик
Протест на надзирателите в Пазарджик
Истинско пролетно време ни очаква през уикенда
Истинско пролетно време ни очаква през уикенда