Заразеният с листерия суджук, произведен в русенска фирма, вече е продаден. Количеството е било 50 килограма.

На този етап няма данни за заразени хора. Направени са вторични проби в цеховете, където месото е обработено, но не е открито наличие на бактерията.

Русе

Голяма част от суровината, използвана за производството на суджука, е внос от страни-членки на Европейския съюз. Не е ясно как продуктът е бил заразен.

От фирмата производител отказаха коментар.

Д-р Георги Дяков, директор на ОДБХ-Русе: Може и вторично да е замърсен от някой, който е заболял. Може и недостатъчният процес на сушене, някои от суровините да са го замърсили.
Елка Ботева: Проверки се правят по магазините постоянно. И въпреки всичко ето как се допускат такива неща, които да стресират хората. Тези бактерии са много сериозен проблем, защото парализират стомаха, червата.