Общинският инспекторат в Пловдив започва масирани проверки за високи нива на шум в града. Това съобщи директорът на звеното Владо Илиев. Той уточни, че голямата кампания на инспекторите стартира от тази седмица и призова гражданите да подават сигнали за...

Общинският инспекторат в Пловдив започва масирани проверки за високи нива на шум в града. Това съобщи директорът на звеното Владо Илиев. Той уточни, че голямата кампания на инспекторите стартира от тази седмица и призова гражданите да подават сигнали за случаи на нарушаване на спокойствието в града.

Най-честите рискови места са районите около нощните заведения и кварталите с преобладаващо ромско население, където по традиция се вдигат шумни тридневни сватби.

От инспектората обясниха, че проверките не са били спрени, но сега е изготвен стриктен график, по който никой район няма да бъде пропуснат. Техниката, с която си служат проверяващите, за да измерят нивата на шум, се калиброва всяка година. Машината вече е обновена и влиза в действие, обясни Владо Илиев. Той уточни, че всеки подаден сигнал ще бъде проверен.