НОВИНИ

Проверките на прокуратурата на “апартаментгейт” продължават

Темата "Апартаментгейт" не е затворена, категоричен е главният прокурор. Сотир Цацаров подчерта, че проверката на антикорупционната комисия касае само наличието или липсата на конфликт на интереси при сделките с апартаментите на политици и представители на властта. Работата по изясняването на всички останали детайли продължава.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
13:56, 26.06.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Проверките на висшите политици, замесени в скандала с евтини апартаменти, продължават. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров в кулоарите на Народното събрание. По думите му, това че КПКОНПИ се е произнесла, че няма конфликт на интереси, не означава, че прокуратурата ще спре проверките си.

В момента прокуратурата изчаква резултатите от проверката на данъчните, обясни още Цацаров.

Главният прокурор коментира и приключилата проверка на председателя на ВКС Лозан Панов с думите, че е очаквал този резултат, тъй като не е в правомощията на КПКОНПИ да се произнася за висши магистрати.

Цацаров беше категоричен, че в момента с промени в Закона за съдебната власт не се иска свалянето от поста на Лозан Панов.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Проверките при нас продължават и те не са свързани с производствата за конфликт на интереси. На всички от проверяваните лица са назначени данъчни проверки и данъчни ревизии, а на някои от тях и на членове на техните семейства. Резултатът от данъчните проверки и ревизии, които извършва НАП и в момента и които трябва да бъдат докладвани в прокуратурата, когато завършат, ще предопредели и изхода от прокурорските проверки. Т.е. с решение на наличие или липса на престъпление.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временно спряха системата за прием в детските градини и училищата в Стара Загора
Временно спряха системата за прием в детските градини и училищата в Стара Загора
Евакуират част от хърватския град Раб заради изтичане на газ
Евакуират част от хърватския град Раб заради изтичане на газ