НОВИНИ

Проверяват 11 къщи за гости на територията на Пловдивска и Пазарджишка област​

11 къщи за гости на територията на Пловдивска и Пазарджишка област проверяват инспекторите от ДФ „Земеделие“ и Министерството на земеделието и храните. В обхвата на проверките попадат бенефициантите, които са използвали европейско финансиране по програмата за развитие на селските райони в периода 2007 - 2013 година и все още са в мониторинговия срок.

bnt avatar logo
от М. Хубинова, А. Алексиев​
18:43, 19.06.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

В град Хисаря инспекторите проверяват собственичка на къща за гости , която е получили максималната сума от 200 хиляди евро за реализацията на своя проект.

Виктория Говедарова – собственик на къща за гости: Със семейството ми решихме да се опитаме да реализираме такъв проект и успяхме, макар и с доста трудности. Земеделски производител съм, отглеждала съм през годините праскови, ябълки круши, лозя.

За изграждането на обекта преди четири години, освен европейското финансиране, Виктория Говедарова използва помощта на родителите си и банков кредит, а сумата е близо 300 хиляди лева. Къщата за гости приема клиенти вече три години. В момента в нея работят петима служители на трудов договор.

Маргарита Манова – консултант по проекта: Фирмата е работеща, хотелът е посещаван, 10 са стаите за настаняване. Имаме и увеличаване на работните места от бизнес плана от четири на пет.

От направените до момента проверки от Държавен фонд "Замеделие" не са отчели разминаване между предназначението на обектите и тяхното функциониране.

Йосиф Ячев – директор на Областна дирекция на ДФ "Земеделие" – град Пловдив: Проверява се абсолютно всичко, абсолютно цялата дейност на дружеството, после се проверява инвестицията дали е налична, сравнява се това, което е заявено, че ще се купи, дали е купено, дали е налично, след което се извършва проверка документална на дейността, която развива съответното дружество.

Наша проверка в търговския регистър показа, че фирмата стопанин на къщата за гости е подала задължителния годишен финансов отчет последно за 2015-та година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Паралелен свят без Бийтълс
ДРУГИТЕ новини: Паралелен свят без "Бийтълс"
ВМА предлага безплатни прегледи за лаймска болест
ВМА предлага безплатни прегледи за лаймска болест