НОВИНИ

Проверяват Апелативния спецсъд заради Иванчева

Ново напрежение по върховете на съдебната власт. Председателят на ВКС Лозан Панов разпореди проверка на Апелативния спецсъд заради мерките за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Прокуратурата веднага опита да стопира проверката.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
17:56, 29.11.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Лозан Панов е определил комисия от върховни съдии, които да проверят делото по мерките за неотклонение в Апелативния спецсъд на бившата кметица на Младост и заместничката ѝ.

Преди близо две седмици специализираният съд определи Иванчева и Петрова да бъдат пуснати под домашен арест, но апелативните съдии незабавно спряха изпълнението на това решение и все още не са се произнесли по същество.

Прокуратурата от своя страна поиска председателят на съда да не предоставя делото на проверяващите висши съдии, за да се гарантира безпристрастното му решаване.

Междувременно омбудсманът Мая Манолова разпространи снимки от килията, която двете задържани обитават в следствения арест. Общественият защитник е изпратила препоръки до правосъдния министър за подобряване на условията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът: България не може да загуби конкурентоспособност в енергетиката
Президентът: България не може да загуби конкурентоспособност в енергетиката
Протест на КТ Подкрепа за въгледобивната енергетика
Протест на КТ "Подкрепа" за въгледобивната енергетика