НОВИНИ

Проверяват басейните в Благоевградско

Регионалната здравна инспекция в Благоевград започна проверки на откритите и закритите басейните за обществено ползване в областта. Инспекторите ще следят за качеството на водата, като за целта на място се вземат проби за анализ по химични и микробиологични показатели, също така се вземат проби и за наличие на остатъчен хлор. При установени нарушения глобата, на която подлежат собствениците, е в размер от 1000 до 3000 лева.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
10:52, 14.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Водата в плувните басейни се използва най-много 45 дни и то само, ако тя преминава през пречиствателни станции и редовно се обеззаразява.

Инж. Йорданка Янчева - началник отдел “Държавен здравен каталог”: “Ако няма такива съоръжения или съществуващите не са изправни, водата се сменя изцяло всяка седмица и редовно се обеззаразява. При всяко сменяне на водата се извършва механично почистване и дезинфекция на стените и дъното на басейна.”

Радослав Траянов е собственик на хотел, който разполага и с плувен басейн.

Радослав Траянов, управител на хотела: “Всяка сутрин се изпитва басейна - киселинност, ниво на хлор в басейна се изпитва, т.е. това са неща, които са много важни за безопасността на хората.”

Освен за качеството на водата при преврките инспекторите от здравната инспекция ще следят дали има необходимият брой спасители, съгласно изискванията на наредбата за обезопасяване на водни площи. Проверки ще има през цялото лято предупреждават инспекторите от контролиращата здравна служба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дебат преди праламентарните избори в Испания
Дебат преди праламентарните избори в Испания
Да даряваш кръв освен благородно, е дори здравословно
Да даряваш кръв освен благородно, е дори здравословно