НОВИНИ

Проверяват имотите на Пл. Георгиев, сина на Б. Сарафов и съпругата на Л. Панов

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки за придобити недвижими имоти от шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, от сина на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов, както и от съпругата на Лозан Панов - председател на Върховния касационен съд. Пламен Георгиев заяви, че ще окаже пълно съдействие на проверката и излезе в отпуск, за да не влияе върху нея. Съдия номер 1 Лозан Панов отмина журналистическите въпроси с мълчание.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:12, 04.04.2019
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Час след като прокуратурата обяви, че Сотир Цацаров е възложил проверка на апартаментите купени от Пламен Георгиев, от сина на шефа на Националното следствие Борислав Сарафов и от съпругата на Лозан Панов, председателят на Върховния касационен съд пристигна на заседание на Висшия съдебен съвет.

Боян Магдалинчев, представляващ Висшия съдебен съвет: - Не е ли по-морално г-н Панов да отговори за това нещо. Не може да мълчи толкова дълго време, все пак. То и на нас не дава г-н Панов отговор по други въпроси, които го питаме. Той казва: "няма да ви отговарям".
;

Вчера президентът Румен Радев свали доверието си от председателя на антикорупционната комисия, като покани заместника му да изнесе доклад на заседанието на КСНС насрочено за понеделник. Проверката за апартамента купен от сина на шефа на Националното следствие Борислав Сарафов ще бъде извършена от антикорупционната комисия и НАП. Преди да влезе на заседание на ВСС главният прокурор беше лаконичен.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Всичко по повод проверката е в пресъобщението. Друг коментар до приключване на проверката няма да има. Благодаря ви. - Г-н Панов мълчи, как си го обяснявате? - Не мога да говоря от името на г-н Панов. - Ще попитате ли и пред ВСС? - Всичко, което е в рамките на моите правомощия съм направил, останалото е в ръцете на ВСС и на всички други.
;

Проверката за апартамента, който през 2013-а година е купила съпругата на Лозан Панов на ниска цена от "Артекс" ще бъде правена от Инспектората към Висшия съдебен съвет и Националната агенция по приходите.

Боян Магдалинчев, представляващ Висшия съдебен съвет: Те са два факторите, произход на средствата и наличието на влияние или конфликт на интереси, ако има такива. Тук нещата може би се нуждаят от друга проверка. Да видим на къде ще тръгнат. Ще изчакаме малко.

Проверката за апартамента купен от шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев ще бъде извършена от Върховната касационна прокуратура и НАП. Изискани са Нотариалния акт на жилището, както и договорът за ипотека от банката.

В своя позиция Пламен Георгиев декларира, че ще окаже пълно съдействие на проверяващите. Той излиза в отпуск докато трае проверката, за да не влияе на проверката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва гласуването на пакет Мобилност в Европейския парламент
Започва гласуването на пакет "Мобилност" в Европейския парламент
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристигна в България
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристигна в България