НОВИНИ

Проверяват лифтовете на Витоша

Експерти от столичния строителен надзор и от метрологичната агенция ще проверят лифтовете на Витоша и ще направят препоръки за техния ремонт, а най-опасните ще бъдат спрени.

Николай Минков
от Николай Минков
18:15, 16.01.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

С един час да се увеличи забраната за достъп на автомобили до „Алеко“, през почивните дни предложиха днес от временната комисия за Витоша към Столичния общински съвет. Ще има и допълнителен автобус, който трябва да улесни достъпа на хората до планината, обяви в сутрешния ни блок кметът Йорданка Фандъкова. Представители на общината и на управата на парка ще проучат състоянието на хижите и ще направят препоръки за ремонта им.

;
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Възложих към редовните проверки, които прави Изпълнителната агенция по метробогия и технически надзор. Да се направи и междуведомствена група, така че към тези проверки да се включат и колегите от строителен контрол, за да може да се направят по сериозни проверки за състоянието и необходимостта от ремонти на лифтовете. Още следващата събота и неделя ще бъдат увеличен броят на автобусите по линия 66, които са за „Алеко“ - най-натоварената линия. Ще има автобус, който ще изчаква на долната станция на лифта, така че ако се напълни има още чакащи хора, да се включи в движението.


;
Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет: Решението на комисията е да увеличи времето за забрана на качване на автомобил в планината в празнични дни. От 11 до 15 часа следобед.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бедственото положение в Пазарджик няма да се удължава
Бедственото положение в Пазарджик няма да се удължава
Оливер Иванович беше убит в Косовска Митровица
Оливер Иванович беше убит в Косовска Митровица