НОВИНИ

Проверяват самоличността на задържания във Филипините българин

Българин, заподозрян, че е прониквал в банкова сметка на Бил Гейтс, е задържан във Филипините. Новината съобщи филипински новинарски сайт. Предполагаемото престъпление е извършено през 2011 година. Предполага се, че мъжът ръководи международна престъпна мрежа за клониране на дебитни и кредитни карти.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
17:33, 03.08.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Пристанището на град Замбоанга. Филипинската брегова охрана задържа за разпит мъж, след като се оказва, че той няма паспорт и документи за пътуване. Мъжът се кани да се качи на ферибот от Замбоанга до остров Тави-Тави. След задържането му у него е открита филипинска шофьорска книжка с неговата снимка и имената Константин Симеонов Кавръков, на 33 години.

От външно министерство съобщиха за БНТ, че полицията във филипинската столица Манила в момента извършва проверка за потвърждаване самоличността на задържания. Когато е ясен резултатът от проверката, във външно министерство ще получат информация за случая, но предвид часовата разлика, това най-вероятно ще стане утре.

От новинарския сайт ABS-CBN News съобщават, че полицията проверява дали задържаният мъж е същият, който през 2011 година е арестуван за проникване в банковите сметки на Бил Гейтс - основател на Майкрософт, притежател на 89 милиарда долара и официално най-богатият човек на планетата

Филипиниският сайт пояснява, че арестът на Кавръков е в резултат на силно затегнатите мерки за сигурност в пристанищния град Замбоанга, след като президентът на страната Родриго Дутерте въведе извънредно положение на остров Минданао, което ще е в сила до края на годината

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отровиха кучета в училищен двор в Паталеница
Отровиха кучета в училищен двор в Паталеница
Данъчните във Франция развълнувани от трансфера на Неймар
Данъчните във Франция развълнувани от трансфера на Неймар