НОВИНИ

Евакуираха пътници на саудитски самолет заради бомбена заплаха

Проверяват саудитски самолет заради бомбена заплаха малко преди излитането му от летището в Мадрид за Рияд.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:26, 04.02.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
евакуираха пътници саудитски самолет заради бомбена заплаха

Обявената на международното летище на Мадрид обща тревога по искане на командира на саудитски пътнически самолет бе понижена от обща в локална, предаде Ройтерс, цитирайки испанския летищен оператор "Аена". Понижената степен на тревога означава, че другите полети остават незасегнати.

Тревогата на летище "Барахас" бе подадена малко преди излитането на самолета на авиокомпания "Сауди еърлайнс" за полет към Рияд.

Властите на летището в Мадрид обявиха тревогата по искане на командира на самолета на "Сауди еърлайнс" малко преди излитането му за Рияд. Според испанския вътрешен министър Хосе Фернандес Диас, цитиран от Ройтерс, тревогата е била свързана с бомбена заплаха. Според ТАСС екипажът намерил бележка със заплаха за взрив на борда, поради което пилотите взели решение да прекратят подготовката за излитане.

Според изискванията на общата тревога всички пътници и екипажът бяха евакуирани от самолета, който бе изолиран в отдалечен ъгъл на летището, съобщи операторът. В момента представители на испанската Гражданска гвардия проверяват информацията за бомба на борда, както и самоличността на всички 95 пътници на борда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна карнавалът на остров Тенерифе
Започна карнавалът на остров Тенерифе
Лозан Панов призова премиера да каже кой му е изпратил смс-а
Лозан Панов призова премиера да каже кой му е изпратил смс-а