НОВИНИ

Проверяват случай с училищен автобус, минавал през бариера на жп прелез

Регионалното управление на образованието в Благоевград и Община Разлог започнаха проверка по случай, в който училищен автобус и десетки автомобили преминават при спусната бариера през железопътен прелез близо до село Долно Драглище. Случаят стана известен тази сутрин от видео клип в социалните мрежи, заснет от друг шофьор.

bnt avatar logo
от Станислава Николова
20:17, 08.06.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

През железопътния прелез ежедневно преминават десетки автомобили, пътуващи за селата Долно и Горно Драглище, и Добърско. Училищният автобус на Центъра за социално подпомагане в село Долно Драглище също минава всеки ден ?през рисковия участък и то пълен с ученици . Докато екипът ни снимаше автобусът мина отново.

Това ли е автобуса, който е преминал вчера? Да, това е автобуса. Моля ви, бавите ни. Можете да потърсите информация допълнително по-късно, в момента нямаме време за по -продължително интервю.

Кметът на село Долно Драглище Лиляна Боянова каза, че бариерите често се повреждат и преминаването става изключително опасно.

Лиляна Боянова: Налага се да изчакваме и като видим, че наистина няма да преминава влак с някакви съответно жестове съответно отсреща шофьорите и ние преминаваме, но при всички положения така го правим, че да може колеги от отсрещната страна да ни дадат знак да преминем.

От Националната компания Железопътна инфраструктура казаха, че продължават проверката по случая. Увериха, че след изясняване на ситуацията ще бъдат взети съответните мерки, включително и наказания на отговорните служители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев посети Варшава
Президентът Румен Радев посети Варшава
България и Румъния очакват до края на 2018 г. да бъде взето решение за Шенген
България и Румъния очакват до края на 2018 г. да бъде взето решение за Шенген