НОВИНИ

Проверяват състоянието на ски пистите

От Пампорово започнаха съвместните проверки на Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите за състоянието на ски пистите в зимните ни курорти. Начало на инспекциите даде министърът на туризма Николина Ангелкова.

bnt avatar logo
от БНТ
22:31, 14.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Това са първите проверки дали се спазва Наредбата за обезопасяването на ски пистите в България, която действа от този зимен сезон.

Николина Ангелкова - министър на туризма: "Пистите по степен на сложност и по наредба са четири - зелена, която е за начинаещи, синя, която е лесна писта, червена - средно трудна и черна - много трудна писта. Всичко това комисията проверява, лично се спускат по пистите, определят наклона и степента на сложност, това дали има поставени дюшеци и други обезопасителни съоръжения около оръдията за сняг".


;

Следи се още дали навсякъде са поставени необходимите информационни табели и знаци.

Петър Янков - член на комисията: "Това, което установихме, че има от всичките четири категории достатъчно писти, добре надлежно информирани са туристите, поставени са необходимите предпазни мрежи, съоръжения, към настоящия момент курорта разполага с едни чудесни условия".

Пистите в Пампорово отговарят на всички изисквания, констатира проверката. В следващите седмици инспекциите ще обхванат Банско и Боровец, както и по-малките зимни курорти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възможности за партньорство с Туркменистан
Възможности за партньорство с Туркменистан
Вестник Поглед на 50 години
Вестник "Поглед" на 50 години