НОВИНИ

Проверяват за мухлясал кашкавал, доставян на училища и детски градини в Сливен

Районна прокуратура – Сливен се самосезира по журналистически материали, в които са посочени данни, че в някои детски градини и училища в града деца са получили закуски с мухлясал кашкавал по програма "Училищно мляко".

проверяват мухлясал кашкавал доставян училища детски градини сливен
bnt avatar logo
от БНТ
17:36, 30.10.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

По случая е образувана преписка по общия надзор за законност на Районна прокуратура – Сливен, в хода на която да бъде установено има ли нарушени правила, уреждащи производството, преработката и съхранението на визираните храни, както и дали това е изложило на опасност здравето и живота на децата.

Във връзка с това Районна прокуратура – Сливен е възложила проверка (с постановление от 29 октомври) на ОД на МВР-Сливен, "Икономическа полиция", на Регионалната здравна инспекция в града и Областната дирекция по безопасност на храните – Сливен.

Срокът за извършване на проверката е 30 дни. До края на този срок горепосочените институции трябва да изготвят доклад, който да бъде предоставен на Районна прокуратура – Сливен с оглед на последващи действия, които да бъдат извършени от прокурор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов трус в района на о-в Закинтос
Нов трус в района на о-в Закинтос
РЗИ - Бургас: Ветко Арабаджиев дължи 7 млн. лв глоби заради селище Елените
РЗИ - Бургас: Ветко Арабаджиев дължи 7 млн. лв глоби заради селище "Елените"