НОВИНИ

Проверяват завод "Арсенал" след откритите от ГДБОП незаконни оръжия

Част от задържания при днешната акция на ГДБОП незаконен арсенал е открит в село Габарево. От завод "Арсенал" обещават пълно съдействие на службите.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
20:06, 05.12.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Според разследващите, част от оръжието, открито в дома на задържания Айдън Джафер и в наето от него помещение, е произведено в казалъшкия завод "Арсенал". Вчера по време на операцията полицията блокирала три от улиците в селото. Днес в къщата на Айдън беше само майка му.

Кайме Джафер: Аз съм на легло вчера цял ден, Бърза помощ беше тук. Мен душата ми изгоря.

Айдън Джафер е стар познайник на полицията и прокуратурата. През 2008 г. той е задържан с незаконно оръжие и осъден за притежанието на 10 автомата "Калашников", голям брой бойни патрони от различен калибър и хероин.

Айдън е от Габарево, но преди няколко години се преместил в София и започнал работа в охранителна фирма. Хора в Габарево рядко го виждали в селото.

Изпълнителният директор на "Арсенал" Николай Ибушев отрече да има задържани служители на завода и заяви, че от дружеството са готови да окажат всякакво съдействие на службите, за да се установи дали иззетото оръжие е от военния завод.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столични училища с превантивни мерки срещу мръсния въздух
Столични училища с превантивни мерки срещу мръсния въздух
Компании от Западна Европа привличат все повече работници от България
Компании от Западна Европа привличат все повече работници от България