НОВИНИ

Започна подписка в защита на кардиологичната болница в Бургас

Подписка в защита на кардиохирургичната болница в Бургас. Поводът е наемът от 204 000 лева на месец, които болницата трябва да плаща от края на февруари. Университетската многопрофилна болница в Бургас, която е собственик на помещенията, е обявила публичен търг, на който се е явила още една кардиоболница от Плевен и след наддаване се е стигнало до по - високия наем. Лекарите и сестрите искат държавата и общината да се намесят, за да не се стигне до закриване на високо специализираното лечебно заведение.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:01, 09.02.2019
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Проблемът възниква с изтичането на десетгодишния договор на Клиниката с университетската болница и обявяването на отворен търг за отдаване под наем. След 10 години упорита и успешна работа съдбата на здравното заведение в момента е под въпрос, твърдят лекарите.

Д-р Мариана Контева- управител : На този търг се явиха и други желаещи да работят на това място, за да спечелим болницата си ние наддавахме до последно, но наемът стигна до една безумна сума от 204 хиляди лв. на месец.

За два часа днес организираната гражданска подписка в защита на бургаската кардиологична клиника събра повече от петстотин подписа

Евтим Градев-пациент: Няма смисъл да плаща такъв огромен данък на окръжна болница, която е на гражданите на България.
Даниел Орлов-пациент: Грижите са от а до я с този персонал който имат
Стефан Бонев-пациент: Специалистите са тук, готови, работеща структура искаме да я развалим, аз не го възприемам.
Георги Иванов: Мисля, че правят голяма грешка тия хора които искат да закрият тази болница.

Представители на плевенската болница, която е класирана на второ място в търга, заявиха, че ако те поемат дейността от края на февруари, целият персонал на клиниката ще остане на работа.

Проф.д-р Владимир Данов-рък. Клиника „Сърце и мозък"-Плевен: Създали сме много кадри за България, така че населението не трябва да се страхува, че ще остане без добра кардиохирургия и кардиологична помощ.

Според министъра на здравеопазването дейността, която изпълнява в момента кардиологичната клиника, трябва да се стане част от дейността на бургаската болница, за което се обсъждат различни варианти.

Кирил Ананиев-мин.на здравеопазването: Аз лично бих предпочел да изкупя апаратурата и техниката, която в момента се използва. Разбира се, хората ще останат да работят, защото дейността ще продължи да се извършва, някакво няма никакво притеснение за персонал, да не се притеснява той.

Според официалното становище на университетската болница в Бургас трябва да има кардиохирургична клиника и тази дейност трябва да бъде държавна и да се извършва в държавно лечебно заведение, за да не се стига до подобни ситуации, в които две частни компании водят спор, който може да ощети пациентите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестът във Войводиново премина без напрежение
Протестът във Войводиново премина без напрежение
Цветан Цветанов коментира случая с Гебрев и концепцията на Каракачанов за ромите
Цветан Цветанов коментира случая с Гебрев и концепцията на Каракачанов за ромите