НОВИНИ

Разследват причините за пожара в магазина за фойерверки в Пловдив

Повторен оглед се провежда и в момента в магазина за фойерверки, който горя снощи в Пловдив. Назначена е пожаро-техническа експертиза. Огънят в обекта предизвика поредица от гърмежи, а хората от кооперацията, в която е магазинът, бяха евакуирани. Няма пострадали, а щетите са само материални.

bnt avatar logo
от Екип БНТ-Пловдив
11:28, 13.02.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Днес се провежда втори оглед в магазина, за да се прецени дали леснозапалимите стоки са били съхранявани според изискванията. Обектът е бил проверяван за последно миналата година и е отговарял на наредбите. Сградата е газифицирана и това е усложнявало ситуацията снощи.

Васил Димов - ПБЗН-Пловдив: За нас е с повишен риск, защото имаше пряка опасност от високата температура и пряко попадение на някой от зарядите, защото газопровода минаваше над самата витрина на обекта.

От пожарната заявиха, че се проверяват всички версии. Собственикът на магазина отказа да говори с медиите, но сподели, че обектът не е застрахован. От колегите му в съседство разбрахме, че се отоплявал с печка-духалка, но е бил много стриктен професионалист.

Иван Петров, колега в съседство: Съседът ми е изключително професионално подготвен, всичко прецизно е правено, поне всичко е ставало пред очите ми.

За установяване на причините вече е образувано досъдебно производство, по което днес се разпитват свидетели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реакции в НС след ултиматума на Каракачанов
Реакции в НС след ултиматума на Каракачанов
Държавният дълг на САЩ надмина 22 трилиона долара
Държавният дълг на САЩ надмина 22 трилиона долара