НОВИНИ

Проявите на кандидат-президента на Бразилия може да отпаднат заради нападението

Бразилският кандидат за президент Жаир Болсонаро вероятно няма да участва в предизборни прояви до първия тур на изборите на 7 октомври заради тежките наранявания, които получи, след като беше намушкан с нож. Синът му Флавио съобщи във Фейсбук, че баща му е в тежко състояние и трудно говори. Той добави, че 63-годишният Болсонаро вероятно няма да участва в повече предизборни прояви.

bnt avatar logo
от БТА
09:26, 08.09.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
проявите кандидат президента бразилия отпаднат заради нападението

Жаир Болсонаро беше намушкан в четвъртък по време на предизборна проява в град Жуиз ди Фора. Първоначално той беше приет за лечение в местна болница, но вече е преместен в болница в Сао Пауло.

63-годишният Болсонаро има наранявания на корема и дебелото черво. Състоянието му предполага най-малко едноседмична почивка след продължилата два часа спешна операция.

40-годишният мъж, арестуван за атаката, заяви, че е действал по "Божия заповед". Аделио Биспо ди Оливейра е действал "по свързани с политиката религиозни подбуди", заяви адвокатът му, като добави, че той е искал да рани, но не и да убие Болсонаро.

В заснет в болницата видеозапис Болсонаро заяви, че е очаквал нещо подобно да се случи, въпреки че той самият никога не е наранявал друг човек.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел на първа официална визита в Македония
Меркел на първа официална визита в Македония
Расте броят на жертвите от земетресението в Япония
Расте броят на жертвите от земетресението в Япония