Бразилският кандидат за президент Жаир Болсонаро вероятно няма да участва в предизборни прояви до първия тур на изборите на 7 октомври заради тежките наранявания, които получи, след като беше намушкан с нож. Синът му Флавио съобщи във Фейсбук, че баща му е в тежко състояние и трудно говори. Той добави, че 63-годишният Болсонаро вероятно няма да участва в повече предизборни прояви.

© БТА

Жаир Болсонаро беше намушкан в четвъртък по време на предизборна проява в град Жуиз ди Фора. Първоначално той беше приет за лечение в местна болница, но вече е преместен в болница в Сао Пауло.

63-годишният Болсонаро има наранявания на корема и дебелото черво. Състоянието му предполага най-малко едноседмична почивка след продължилата два часа спешна операция.

40-годишният мъж, арестуван за атаката, заяви, че е действал по "Божия заповед". Аделио Биспо ди Оливейра е действал "по свързани с политиката религиозни подбуди", заяви адвокатът му, като добави, че той е искал да рани, но не и да убие Болсонаро.

В заснет в болницата видеозапис Болсонаро заяви, че е очаквал нещо подобно да се случи, въпреки че той самият никога не е наранявал друг човек.

Намушканият кандидат за президент в Бразилия е без опасност за живота

Намушканият кандидат за президент в Бразилия е без опасност за живота

Фаворитът за президентския пост в Бразилия Жаир Болсонаро беше нападнат с нож по време на предизборен митинг. Ранен е, но няма опасност за живота му....