Призивът в социалните мрежи масово да бъде посетен най-старият у нас киносалон "Влайкова" събра много почитатели на седмото изкуство пред него. Засиленият интерес идва дни след като в началото на седмицата неверен слух обяви, че киното затваря врати....

Призивът в социалните мрежи масово да бъде посетен най-старият у нас киносалон "Влайкова" събра много почитатели на седмото изкуство пред него. Засиленият интерес идва дни след като в началото на седмицата неверен слух обяви, че киното затваря врати.

Минути преди 16 часа пред салона на кино "Влайкова" се извива огромна опашка за билети. Да си плати входа за прожекцията на филма "Това е само краят на света" е дошъл и Веселин Петров.

Веселин Петров: "Това е старо кино и тъй като аз не съм от София, ми е любопитно да видя места, които са били тук преди мен."

Питаме го с какво това кино е по-специално за него?

Веселин Петров: "Тук гланцът е по-малко, комфортът е по-малко, но истинският комфорт идва от киното, не толкова от битовата страна."

Ева Тепавичарова, актриса: "Тук има обаче една интимност, която в големите киносалони я няма".

За хората обаче това не е просто киносалон, а място, на което миналото оживява и връща зрителя към романтиката, мечтите и свободния полет на мисълта от онези дни. Евелина и Станислав имат и още един повод да дойдат в кино "Влайкова".

Станислав: "Фейсбук ни доведе. Разбрахме, че ще се излъчва хубав филм, който го няма по комерсиалните кина и решихме да пробваме новото място".

Хората са убедени, че най-старото кино в София трябва и ще продължи да съществува, защото именно тези места свидетелстват, че имаме история и тя е важна за настоящето и бъдещето. Филмовата програма продължава и утре с прожекции от 10 ч., 16ч., 18ч. и 20 часа.