Българската национална телевизия инициира национална дарителска кампания в подкрепа на българските училища зад граница. Повече от 20 хиляди българчета в чужбина изучават български език в училищата зад граница. За да подпомогне обучението на българските деца, БНТ започва инициативата „Прозорец към родината". До 15 септември всеки, който желае, може да дари книги, учебници или помагала за децата до 7-и клас.

Извън пределите на страната ни има над 200 училища, които съхраняват българския дух и писменост.

До 15 септември всеки, който желае, може да дари книги, учебници или помагала за българските училища зад граница. Събирането на дарения започва в книжарниците „Хеликон“ в цялата страна, а на страницата на БНТ в интернет - www.bnt.bg, може да бъде получена подробна информация за нови пунктове за събиране на книги за кампанията.

Репортерите на БНТ ще информират подробно за хода на кампанията, за събраните дарения и за българските училища в чужбина, които ще получат книгите и учебниците.

Инициативата на обществената медия е подкрепена от издателства, културни институти, обществени организации и фирми. Доставката на получените дарения до българските училища зад граница ще бъде осъществена безвъзмездно от куриерската компания „Спиди“.

За допълнителна информация, свързана с кампанията, за откриване на пункт за дарения или за подкрепа на инициативата, можете да се обръщате на тел.02 814 2153 или 02 814 2164.

Подкрепете "Прозорец към Родината" и във Facebook на: https://www.facebook.com/prozorets/

Вижте повече за кампанията "Прозорец към родината"