НОВИНИ

Хасан Азис е новият областен председател на ДПС в Кърджали

Първата пресконференция на тримата съпредседатели на ДПС приключи преди минути в Кърджали. Преди това се проведе заседание на местната структура на ДПС, която остана без председател след като областният председател - кметът на Джебел - Бахри Юмер подаде оставка.

bnt avatar logo
от БНТ
17:41, 30.12.2015
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Редиците в нашата областна организация на ДПС в Кърджали са стегнати. Нашите членове и симпатизанти не са били никога разколебавани от предаността си и лоялността си към партията. Това заяви един от съпредседателите Четин Казак. Индивидуалният ход на областния председател Бахри Юмер да подаде оставка и да се присъедини към Лютви Местна доведе до необходимостта да се излъчи нов временно изпълняващ длъжността областен председател. Областният съвет единодушно е решил това да бъде досегашният зам.-областен председател на ДПС Хасан Азис, който е кмет на Кърджали, до провеждането на заседание на Централното оперативно бюро.

Няма членове и симпатизанти на ДПС, които да са проявили желание или да се разколебали в принадлежността си към ДПС. Това увери Четин Казак, след като на заседанието на Областния съвет са били представени докладите на всички общински организации на ДПС в област Кърджали.

ДПС продължава убедено своята политическа дейност. ДПС ще запази своята идеологическа основа, своите принципи, своите идеи и своите политически позиции по всички въпроси. ДПС остава убедена евроатлантическа по политическа ориентация партия. Ние ще продължим да отстояваме принципите на демокрацията, правата на човека и европейското бъдеще на България, заяви още Четин Казак.

Той обърна сериозно внимание, че ДПС е за продължаване на добросъседските отношения с Република Турция: "Ние ще продължим да подкрепяме нейните стремежи за пълноправно членство в ЕС. Същевременно бихме искали да не се правят опити за подмяна на нашата политическа ориентация, на нашия идеологически профил и идейна основа и бихме желали нашите избиратели да не бъдат поставяни пред несъществуващи избори, да им бъде спестена подмяната на нашите политически послания".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предсказанията на перуанските шамани за 2016 година
Предсказанията на перуанските шамани за 2016 година
Сватбата на годината в света на класическата музика
Сватбата на годината в света на класическата музика