НОВИНИ

Първа пресконференция на тримата съпредседатели на ДПС в Кърджали

Кметът на Кърджали Хасан Азис е новият временен председател на областния съвет на ДПС, обявиха на пресконференция от ръководството на партията. Това стана след като предишният областен председател Бахри Юмер подаде оставка.

bnt avatar logo
от Нели Вълканова
19:46, 30.12.2015
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Решението е взето на заседание на ръководството на структурата днес следобед. Хасан Азис ще изпълнява длъжността до провеждането на следващото заседание на Централното оперативно бюро на партията. Съпредседателят Мустафа Карадайъ мотивира това решение с факта,че все още официално не е получена оставката на досегашния областен председател Бахри Юмер.

По-късно на пресконференция съпредседателите на ДПС коментираха свалянето на Лютви Местан от лидерската позиция и изключването му от партията. Изтъкнато беше, че темата от вътрешно партийна се е превърнала в дискусионна - "Русия или Турция", въпреки че нито в речта на почетния председател Ахмед Доган, нито вътре в партията тя се интерпретира по този начин. Според Карадайъ това е опит на подмяна, наложен отвън.

Четин Казак - съпредседател на ДПС: Отричаме подобен избор, който едва ли не нашите избиратели трябва да направят между нито една държава, било то велика сили или регионална сила.

След речта на Ахмед Доган активистите на ДПС започнали да получават заплахи от служители на дипломатически представителства да избират между Русия и Турция, призна Муустафа Карадаъа

Мустафа Карадайъ - съпредседател на ДПС: Всеки активист имаше получен натиск да застава и да избира онази подменена тема и по подменената тема да прави избор.

Този натиск и поведението на Лютви Местан преляли чашата, за да бъде той изключен от партията.

Мустафа Карадайъ: Отиването в посолството, натиска и пресата върху активистите.

След заседанието на областния съвет на ДПС съпредседателите заявиха, че партията остава стабилна и ще продължи да отстоява идеите, с които е създадена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как пътуваме и къде ще посрещнем Новата година?
Как пътуваме и къде ще посрещнем Новата година?
Тежка катастрофа на бул. Симеоновско шосе в София
Тежка катастрофа на бул. "Симеоновско шосе" в София