НОВИНИ

Първа реч на Доналд Тръмп пред Общото събрание на ООН

Преди минути американският президент Доналд Тръмп направи своя дебют пред Общото събрание на ООН. Съединените щати може и да нямат друг избор, освен напълно да унищожат Северна Корея, заяви Тръмп от най-високата трибуна на световната дипломация.

bnt avatar logo
от БНТ
18:01, 19.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света

В речта си той отличи и Иран като страна, управлявана от престъпен режим и финансираща тероризма. В началото Тръмп започна с икономическите постижения, откакто е начело на Съединените щати, а след това описа мрачна картина на света, заплашван от терор, кибератаки, международни престъпни групи и заплаха по границите. Повтаряйки своето мото "Америка на първо място", американският президент представи своята визия за световен ред, за суверенни държави, които защитават своите национални интереси и си сътрудничат.

Подобно на изказванията му в НАТО и тук Доналд Тръмп подчерта, че Съединените щати участват с най-голяма част в бюджета на ООН и критикува тежката администрация на световната организация.

Речта на Тръмп продължи много по-дълго от предвидените по протокол 15 минути. Ето част от нея:

Доналд Тръмп - президент на САЩ: Съединените щати имат огромна сила и търпение, но ако бъдем принудени да се защитаваме, няма да имаме друг избор, освен напълно да унищожим Северна Корея. Човекът-ракета е поел самоубийствена мисия за самия него и за неговия режим. Съединените щати са готови, имат желание и могат, но се надяваме, че няма да бъде необходимо - за това съществува и ООН. "
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потребителите все още не са свикнали да пазаруват директно от производителя
Потребителите все още не са свикнали да пазаруват директно от производителя
Подписахме договор за симултанни преводи по време на европредседателството
Подписахме договор за симултанни преводи по време на европредседателството