По време на годишната среща на Световната банка се е състояла и срещата, на която е присъствал и управителят на Българската народна банка Димитър Радев.

Финансовият министър Владислав Горанов се срещна с новия изпълнителен директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Срещата се състоя по време на редовните годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на МВФ, които се провеждат в периода 18-20 октомври 2019 г. във Вашингтон.

Кристалина Георгиева е начело на Международния валутен фонд от 25 септември 2019 г. В рамките на разговора са обсъдени глобалното икономическо развитие и възможностите за насърчаването му, както и приоритетите в областта на икономическата политика в световен мащаб за осигуряване на по-силен и устойчив растеж.

Министър Горанов се срещна и с Аксел ван Тротсенбърг, управляващ директор „Операции“ в Световната банка, който пое позицията на Кристалина Георгиева в Банката. По време на срещата беше дадена висока оценка на установеното от близо три десетилетия партньорство между България и Световната банка. Обсъдени бяха също така възможности за издигане статута на страната ни в Групата на Световната банка, включително чрез донорско участие в Международната асоциация за развитие.