НОВИНИ

Първанов: Името Северна Македония е неприемливо

Решението за името на Македония е взето под външен натиск. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков в Благоевград. Петков заедно с Георги Първанов - президент на България в периода 2002 -2012 , отбелязаха 115-годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.

bnt avatar logo
от БНТ
18:10, 20.07.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

От АБВ за пореден път казаха, че изборът на името Северна Македония е неприемливо и представлява директна териториална претенция към България.

От партията са категорични, че не са против евентуалното участие на Македония в Европейския съюз и НАТО, но въпросът е каква цена ще плати България и регионът

Георги Първанов - президент на България (2002 -2012): Пак ще кажа по повод независимостта на Р Македония, Северна Македония, и повод за идеята за членството им в НАТО ѝ в ЕС, аз съм с двете ръце "за", но защо ние да плащаме сметката? И стои въпросът как ние българите отбелязваме Илинденско-Преображенското въстание? Защото, миналата година беше присъствие, а не участие. Има известна разлика, ако ти не участваш със своя теза, със своя позиция и политика, ако присъстваш,ти де факто признаваш ти, де факто капитулираш пред едни тези, които са неприемливи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп заплашва с наказателни мита за целия китайски внос в САЩ
Доналд Тръмп заплашва с наказателни мита за целия китайски внос в САЩ
Управляващи и опозиция с обща позиция за мигрантите
Управляващи и опозиция с обща позиция за мигрантите